Lyse nætter
Rejselyst
Det fremmede.

Lyse nætter og musik hænger sammen. Et foredrag om musik og udlængsel!

Hvorfor længes Svante mod Sverige? - et foredrag om udlængsel

“Det skal opleves.”
“TUSIND tak for det, Johannes. Du kom, du så og du sejrede. Så enkelt var det.”

Flere anbefalinger her.

Om længsel mod fremmede kyster - med Benny Andersens Svante og Ibsens Peer Gynt i hånden.
Benny Andersens vise om Svante, der længes til Sverige, danner udgangspunkt for Johannes Konstantin Neergaards humørfyldte foredrag om udlængsel, lyse nætter og rejseglæde.

For nogle mennesker er Norge og Sverige forbundet med begreber som Forbudssverige, fulde nordmænd på Danskebåten, hovmodig storebrormentalitet eller nyrig nationalhævdelse. Og for andre er det billeder af pragtfuld natur, Astrid Lindgren-fortællinger og lyse majnætter med birketræer og tyttebær, der står forrest.

Gennem sang og musik vil Johannes Konstantin Neergaard tage vores fordomme om de nordiske broderfolk under kærlig behandling og komme med et bud på, hvorfor vi har dette had/kærlighedsforhold til de andre skandinaver.

Og hvorfor nogle af os længes næsten ubærligt meget efter Sveriges og andre landes kyster...

------------

Johannes Konstantin Neergaard er spillestedsleder på Kedelhuset i Silkeborg. Herudover driver han sit eget firma med konsulentopgaver indenfor kommunikation og marketing. Blandt nuværende og tidligere kunder er Musikkens Hus, Musikhuset Aarhus, Mogens Dahl Koncertsal og en lang række skoler og uddannelsesinstitutioner. 

Som mangeårig foredragsholder, skribent og underviser (Silkeborg Højskole, VIA University College mm.) har han været med til at sætte dagsordenen for en stor mængde debatter, korstævner og komponisttræf i det danske sang- og salmeskrivermiljø. Johannes Neergaard er desuden ophavsmand til en lang række melodier til sange og salmer og bidrag blandt andet med to i den nyeste højskolesangbog.

------------

Varighed: 75 min.
Klaver kan medbringes

Læs videre her om flere foredrag og sangtimer.

Booking af foredrag: jkn@tonesprog.dk eller ring: 30 53 34 37

Del