Händels Messias - en religiøs forestilling for de ugudelige?
“Det skal opleves.”
“TUSIND tak for det, Johannes. Du kom, du så og du sejrede. Så enkelt var det.”
Georg Händel som ikke måtte spille musik for sin far, blev en af historiens største komponister. Ved Messias’ førsteopførelse blev damerne bedt om at møde op uden strutskørt, og mændene uden sværd, så der kunne blive plads til flere. Få hele historien!
Foredraget om Händels udødelige klassiker er en rejse ind i musikkens verden - men også med skud ind i kulturhistorie og de religiøse forestillinger, publikum har forbundet med værket gennem tiderne.
Med musikeksempler og interessante afstikkere til både musik,- kultur,- og kristendomshistorie får vi historien om værket, der for mange er indbegrebet af musikalsk juletradition, men som egentlig er et påskeoratorium. Hvordan har værket overlevet i en stadig mere sekular, vestlig verden?
Foredraget er perfekt som introduktion til årets julekoncert, hvor det lokale kor måske kan overtales til at tage det berømte Hallelujah-kor med på repertoiret!
------------
Johannes Konstantin Neergaard er spillestedsleder på Kedelhuset i Silkeborg. Herudover driver han sit eget firma med konsulentopgaver indenfor kommunikation og marketing. Blandt nuværende og tidligere kunder er Musikkens Hus, Musikhuset Aarhus, Mogens Dahl Koncertsal og en lang række skoler og uddannelsesinstitutioner.
Som mangeårig foredragsholder, skribent og underviser (Silkeborg Højskole, VIA University College mm.) har han været med til at sætte dagsordenen for en stor mængde debatter, korstævner og komponisttræf i det danske sang- og salmeskrivermiljø. Johannes Neergaard er desuden ophavsmand til en lang række melodier til sange og salmer.
------------
Varighed: 75 min.
Læs mere her om flere foredrag og sangtimer.
Booking af foredrag: jkn@tonesprog.dk eller ring: 30 53 34 37