Foredrag om Händels vidunderlige musik. Perspektiveret til nutidig musikkultur.

Händels Messias

“Det skal opleves.”
“TUSIND tak for det, Johannes. Du kom, du så og du sejrede. Så enkelt var det.”

Flere anbefalinger her.

Beethoven sagde om Händel:
"Händel er den største komponist som nogensinde har levet. Jeg vil blotte hovedet og knæle ned ved hans grav."

Vi andre må også beundre og forundres over dette pragtværk fra barokken. Sjældent har den klassiske musik præsenteret os for så fantastiske og iørefaldende melodier. Og sjældent i så fuldkomne arrangementer med så perfekt formet tekst.

Händels udødelige klassiker gennemgås af den erfarne musikunderviser Johannes Konstantin Neergaard. Med musikeksempler og interessante afstikkere til både musik,- kultur,- og kristendomshistorie får vi historien om værket, der for mange er indbegrebet af musikalsk juletradition, men som egentlig er et påskeoratorium.

Foredraget er perfekt som introduktion til årets julekoncert, hvor det lokale kor måske kan overtales til at tage det berømte Hallelujah-kor med på repertoiret!

------------

Johannes Konstantin Neergaard er spillestedsleder på Kedelhuset i Silkeborg. Herudover driver han sit eget firma med konsulentopgaver indenfor kommunikation og marketing. Blandt nuværende og tidligere kunder er Musikkens Hus, Musikhuset Aarhus, Mogens Dahl Koncertsal og en lang række skoler og uddannelsesinstitutioner. 

Som mangeårig foredragsholder, skribent og underviser (Silkeborg Højskole, VIA University College mm.) har han været med til at sætte dagsordenen for en stor mængde debatter, korstævner og komponisttræf i det danske sang- og salmeskrivermiljø. Johannes Neergaard er desuden ophavsmand til en lang række melodier til sange og salmer.

------------

Varighed: 75 min.

Læs mere her om flere foredrag og sangtimer.

Booking af foredrag: jkn@tonesprog.dk eller ring: 30 53 34 37

Del