Symfonier
Ballader
Unoder.

Foredrag om musik, krop, sind og tonesprog! Hvorfor hadede Carl Nielsen jazzen?

Hvorfor hadede Carl Nielsen jazzmusikken? – foredrag om musik i et grænseoverskridende århundrede

“Det skal opleves.”
“TUSIND tak for det, Johannes. Du kom, du så og du sejrede. Så enkelt var det.”

Flere anbefalinger her.

Carl Nielsen er hovedpersonen i dette foredrag om den europæisk finkulturs møde med USA's sorte musik - men vi kommer vidt omkring og slutter med et nyt syn på forholdet mellem nutidens kommercielle performancekultur og den smalle avantgarde. 

Carl Nielsen er blevet kendt og elsket af alle danskere - ikke mindst på grund af sine evner til at fange enhver med uimodståelige, folkelige melodier. Hvorfor afskyede denne mand jazz og blues? Hans store musik rummer dybder, der er blevet modtaget i hele verden med stor begejstring, men gennembruddet kom først længe efter hans død. Var han på mærkelig vis både forud og efter sin tid?

Et turbulent århundredes musik

Johannes Konstantin Neergaard fortæller den spændende historie om det 20. århundredes musik, så alle kan være med! Masser af musikeksempler og medrivende anekdoter om Carl Nielsen og andre af de store musikalske personligheder, der formede vores musikalske arv igennem et turbulent århundrede.

Foredraget er tidligere holdt i kultur- og højskoleforeninger i Jylland, på Jazzhus Dexter i Odense og i Carl Nielsen Salen i Nr. Lyndelse. Foredraget har blandt andet fået følgende ord med på vejen:

"Dit foredrag levede fuldt ud op til forventningerne – det var varieret, indholdsrigt, med god sammenhæng og perspektiverende – tak for det. Jeg tror at alle havde en god oplevelse ud af det."
- Lektor, lic. phil. Per Grau Møller, Grænseforeningen. 

------------

Johannes Konstantin Neergaard er spillestedsleder på Kedelhuset i Silkeborg. Herudover driver han sit eget firma med konsulentopgaver indenfor kommunikation og marketing. Blandt nuværende og tidligere kunder er Musikkens Hus, Musikhuset Aarhus, Mogens Dahl Koncertsal og en lang række skoler og uddannelsesinstitutioner. 

Som mangeårig foredragsholder, skribent og underviser (Silkeborg Højskole, VIA University College mm.) har han været med til at sætte dagsordenen for en stor mængde debatter, korstævner og komponisttræf i det danske sang- og salmeskrivermiljø. Johannes Neergaard er desuden ophavsmand til en lang række melodier til sange og salmer.

------------

Varighed: 90 min.
Klaver kan medbringes

Læs videre her om flere foredrag og sangtimer.

Booking af foredrag: jkn@tonesprog.dk eller ring: 30 53 34 37

Del